Brownies s plnkou z mascarpone

02.07.2014 22:48

Mascarpone je jednou z mojich najobľúbenejších ingrediencií, ako pri pečení, tak aj pri varení. Tento koláč som prvýkrát vyskúšala, keď som bola vybratá ako ochutnávač študentkej pečate. Mala som chuť na brownies, v chladničke (ako vždy) mascarpone a v zbierke zošitov na mňa smotne pozeral nevyskúšaný recept.

Ako inak, základom na brownies by mala byť kvalitná horká čokoláda. Ja som mala doma jednu vysokopercentnú horkú čokoládu, a okrem nej kopu študentských pečatí na ochutnanie. A tak som k tej "normálnej" čokoláde pridala aj pomarančovú študentskú pečať, čím sa do koláča dostala zaujímavá príchuť, a aj kúsky orieškov a želé, ktoré síce pri pečení viacmenej padli na spodok cesta, ale vytorili tým zaujímavú spodnú vrstvu.

Keď som cesto vyliala do formy, vymiešala som si plnku z mascarpone a po lyžičkách ju poukladala na cesto. Opakom lyžičky som potom vytvorila na koláči niečo ako vzor, a mohol putovať do vyhriatej rúry.

Toto je presne ten koláč, ktorý keď upečiem, tak sa na ešte teplý vrhnú všetci okolo mňa. Kým vychladne, polovica je vždy už fuč.

Fotky vznikli jedného krásneho letného dňa u Endži na záhrade, asi dva dni pred skúškou z občianskeho práva. Hold, kedy je najlepší čas na čokolvek? Cez skúškové obdobie!

Naša tvorba

03.07.2014 22:39
Dnes som dostala chuť na niečo netradičné. Už dlho som nepiekla cheesecake a tak bolo rozhodnuté. Prehrabala som svoju "kopu zázrakov", ako to ja volám, a síce euroobal plný výstrižkov receptov z časopisov. Všetko bez ladu a skladu, maso pokope s koláčmi, a to všetko vedľa receptu na...
02.07.2014 22:48
Mascarpone je jednou z mojich najobľúbenejších ingrediencií, ako pri pečení, tak aj pri varení. Tento koláč som prvýkrát vyskúšala, keď som bola vybratá ako ochutnávač študentkej pečate. Mala som chuť na brownies, v chladničke (ako vždy) mascarpone a v zbierke zošitov na mňa smotne pozeral...
02.07.2014 21:55
Pred pečením tohto megakoláča som sa s rebarborou nikdy osobne nestretla. A práve preto som sa rozhodla ju vyskúšať ju aj inak ako príchuť v minerálke. Tieto podivuhodné pahýliky ma vždy tak nejak čudne priťahovali, a nemala som možnosť ich ochutnať. A tak som sa vybrala do Lidla, nakúpila a vrhla...
01.07.2014 22:40
Okrem pečenia sa sem-tam snažím niečo aj uvariť. Najradšej varím jedlá, po ktorých sa nestihne ani zaprášiť a už sú zjedené. Takouto chuťovkou sú aj pirohy. Vždy robím z polovice dávky sladké lekvárové a z druhej polovice slané bryndzové. K lekvárovým pirohom sa mi viažu spomienky už z detstva....
30.06.2014 23:12
Aj keď sa nám včera zase ochladilo a rozpršalo, máme tu leto. A práve leto ma vždy núti používať sezónne ingrediencie, konkrétne ovocie všetkého druhu... Po malinách prišli na rad višne! Ja višne úplne zbožňujem, tento rok som si z nich dokonca urobila aj lekvár, ale o tom inokedy.  Pred sebou...
29.06.2014 22:54
Ako prvé som sa rozhodla ukázať svetu malinové minicheesecakes.  Nápad vymeniť tradičnú formu za menej tradičné košíčky mi vnukol jeden z televíznych programov o varení a samu ma prekvapilo, že mi to skôr nenapadlo. Vďaka mojej susedke som mala doma zásobu dokonalých malín, a tak bola...
29.06.2014 21:41
Dnes bol spustený náš nový blog. Prosím sledujte ho, budeme sa snažiť prinášať vždy aktuálne informácie.