Brownies s plnkou z mascarpone
02.07.2014 22:48Mascarpone je jednou z mojich najobľúbenejších ingrediencií, ako pri pečení, tak aj pri varení. Tento koláč som prvýkrát vyskúšala, keď som bola vybratá ako ochutnávač študentkej pečate. Mala som chuť na brownies, v chladničke (ako vždy) mascarpone a v zbierke zošitov na mňa smotne pozeral nevyskúšaný recept.
Ako inak, základom na brownies by mala byť kvalitná horká čokoláda. Ja som mala doma jednu vysokopercentnú horkú čokoládu, a okrem nej kopu študentských pečatí na ochutnanie. A tak som k tej "normálnej" čokoláde pridala aj pomarančovú študentskú pečať, čím sa do koláča dostala zaujímavá príchuť, a aj kúsky orieškov a želé, ktoré síce pri pečení viacmenej padli na spodok cesta, ale vytorili tým zaujímavú spodnú vrstvu.
Keď som cesto vyliala do formy, vymiešala som si plnku z mascarpone a po lyžičkách ju poukladala na cesto. Opakom lyžičky som potom vytvorila na koláči niečo ako vzor, a mohol putovať do vyhriatej rúry.
Toto je presne ten koláč, ktorý keď upečiem, tak sa na ešte teplý vrhnú všetci okolo mňa. Kým vychladne, polovica je vždy už fuč.
Fotky vznikli jedného krásneho letného dňa u Endži na záhrade, asi dva dni pred skúškou z občianskeho práva. Hold, kedy je najlepší čas na čokolvek? Cez skúškové obdobie!