Pepermintový cheesecake

03.07.2014 22:39

Dnes som dostala chuť na niečo netradičné. Už dlho som nepiekla cheesecake a tak bolo rozhodnuté. Prehrabala som svoju "kopu zázrakov", ako to ja volám, a síce euroobal plný výstrižkov receptov z časopisov. Všetko bez ladu a skladu, maso pokope s koláčmi, a to všetko vedľa receptu na utopence. 

Nakoniec som ani nemusela chodiť tak  ďaleko. Vybrala som recept, ktorý bol v časopise len tento týždeň a bol hneď na vrchu. Samozrejme som si z neho vybrala iba to, čo sa mi páčilo a zbytok som si domyslela podľa svojej fantázie. Prvý krát som vyskúšala cheesecake, kde sa šľahali zvlášť žltky a zvlášť sneh. Je to trošku pracnejšie ako klasický variant, ale myslím si, že výsledok stojí za to. 

Nemala som na koláč doma všetky suroviny, a tak sme sa s kamoškou-ochutnávačkou vybrali do obchodu nakúpiť, čo bolo treba. Jednou z ingrediencií na pepermintovú polevu je horká čokoláda s pepermintovou plnkou. Ako sme tak stáli pri regáli a držali všetky pepermintové čokolády ktoré mali, priblížil sa s nám neďaleko stojaci dedko a z ničoho nič nám povedal, ktorú z tých čokolád si kupuje on, a ktorá je dobrá. A tak nám vlastne neplánovane pomohol vybrať. A musím povedať, že mal pravdu. Medzitým, ako som koláč vybrala z rúry, a tým, keď som začala robiť polevu som si s chuťou dala dva pásiky, a bola výborná.

Cheesecake sa ešte ani nespamatal že je v chladničke, a už mi pri dverách klopkala Endži s foťákom na krku, aby mohla náš nový výtvor pre vás nafotiť. Keď odchádzala,rovno vo dverách si podala kľučku s ochutnávačmi L a M, ktorí boli už tiež nažhavení na našu novinku. A tak vám prinášame pohľad na nevšedný cheesecake s pepermintovou polevou.

 

Dobrú chuť a svieži dych!

Photo by Endži