RECEPT: Orechovo-karamelové grilážky

06.07.2014 00:09

Toto je obľúbený recept môjho krstného otca. Vždy keď mu chcem urobiť radosť, viem že grilážkami nemôžem streliť vedľa.

 

INGREDIENCIE:

1 balenie tortových oplátok

250g kryštálového cukru

1 maslo

1 kondenzované mlieko sladené (Salko)

150g mletých alebo nasekaných orechov

 

POSTUP:

1. Cukor v rajnici rozpustíme na karamel. 

2. Keď je cukor riedky, pridávame striedavo kúsky masla a Salko

3. Nenecháme sa odradiť tým, že hmota sa zo začiatku nespojí a stále miešame.

4. Pridáme orechy, dobre hmotu zamiešame.

5. Kým je hmota horúca, plníme jednotlivé oplátky.

6. Necháme dobre zatuhnúť, ja ich nechávam cez noc v chladničke, niekedy ich aj zaťažím knihou

 

TIP: Dávajte si pozor na predlaktia - horúci karamel v spojení s mliekom niekedy prská. Oplátky plňte kým je hmota pomerne horúca, keď chladne tak hustne a horšie sa roztiera.

 
(ilustračné foto)