RECEPT: Marhuľový koláč, naj z kompótu

07.07.2014 23:48

Máme tu obdobie marhúľ, a to sa určite u viacerých z vás spája aj so zaváraním. Ak skúšate nové  technológie na zavárenie, napr. zaváranie v rúre, niekedy sa stane, že sa komót nevydarí. Ak sa vám náhodou podarí narhule prevariť, celý kompót môžete použiť do tohto chutného šťavnatého koláča!

 

INDREDIENCIE:

 

CESTO:

300g práškového cukru

300g polohrubej múky

2dl oleja

3 celé vajcia

1 PL kakaa

1 vanilkový cukor

1PL sódy bikarbóny

1 celý kompót aj so šťavou

 

POLEVA:

200g práškového cukru

50g kakaa

125g stuženého tuku

50ml vody

 

 

POSTUP:

1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, striedavo pridávame všetky ostatné prísady na cesto a šťavu z komótu.

2. Varechou do cesta zamiešame marhule z kompótu

3. Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 40 minút. 

4. Suroviny na polevu si dáme do kastrólika, rozmiešame a necháme zovrieť, za občasného miešania varíme ešte 5-10 minút.

4. Po upečení ešte teplý koláč natrieme marhuľovým džemom a polejeme pripravenou polevou. Keď koláč vychladne, polejeme ho roztopenou čokoládou. 

 

(ilustračné foto)