Malinové Minicheesecakes

29.06.2014 22:54

Ako prvé som sa rozhodla ukázať svetu malinové minicheesecakes. 

Nápad vymeniť tradičnú formu za menej tradičné košíčky mi vnukol jeden z televíznych programov o varení a samu ma prekvapilo, že mi to skôr nenapadlo. Vďaka mojej susedke som mala doma zásobu dokonalých malín, a tak bola realizácia nápadu iba otázkou hodín.

Výsledok bol podľa môjho názoru priam dokonalý. Maslová chuť sušienok v spojení so sviežosťou tvarohu, štipkou cukru a kyslosťou čerstvých malín navodili atmosféru letného dňa v záhrade. Keď cheesecakes vychladli, poliala som ich polevou z bielej čokolády a orieškov.

TIP: V prípade, ak by ste sa rozhodli doma vyskúšať svoj obľúbený recept na cheesecake rozdeliť do viacerých menších formičiek, mám pre vás pár rád. Odporúčam  mať silikónové formičky, kvôli ľahkému odstraňovaniu po upečení, aj kvôli udržaniu pekného tvaru. Tiež mať dostatočný počet formičiek, aby ste nemuseli zvyšnú hmotu piecť v šálkach na kávu, ako ja :-)

 

Photo by Endži